taggg

taggg

22 november, 2008

Worst sound ever...


Våra aningar visade sig vara sanna. Ljudet på spelningen var sämre än nånsin. Ljudteknikern måste ha vänt upp och ner på mixerbordet eller nåt.

Gigget började, eller började? ljuset var tänt i lokalen, inga klartecken från tekniker. Vi sparkade igång och på scen lät allt som om man var hörselskadad: En enda soppa av luddigt rockmangel.

Vi körde på som om vi tyckte det var okej, hoppades att det skulle lösa sig under låtens gång. Pinsamt men vi höll masken.
Inget stämde av det vi gjorde på soundcheck.

Så fort låten tystnat frågade Raimo om det gick få nån sång eller gitarr eller nåt alls i medhörningen som vi önskat från soundcheck. Ingen respons.
När senilskaftet där uppe hittat sin mick säger han: "Sådär spelade ni inte på soundcheck! Ni har aldeles för högt ljud och har ändrat alla inställningar."

Och vad in h-vete har det att göra med att sången inte hörs varken utåt eller på scen. Tydligen hördes min sång, men inte Raimos. Vi hade inte vridit upp eller förändrat ljudet på scen. Och även om vi hade gjort det så påverkar det absolut inte hur SÅNGLJUDET låter i PA:t.
Även här hade 13-åringen från fritidsgården kunnat lista ut att man kan sänka allt ljud från stärkarna, trummor och bara köra sång ut i PA. Men icke! Istället blåser han upp tokmycket rundgång och påstår att vi har kastat om mick-kablarna.

Jag o Raimo byter mick, bara för att bevisa att han har fel. Nu låter det riktigt illa.
Vi försöker ha en dialog från scen men det är lönlöst. Kastar mickstativet och lägger ner.

Teknikern ska vara nån slags rockräv som har 50 års erfarenhet. Men tydligen klarar han inte av att ratta ett simpelt hobbyband med standardsättning. Påstår att trummisen låter för mycket och att gitarrer är för vassa. Förslag på åtgärd från honom? Nää, ingen. Skakar på huvet och kallar oss för oerfarna.

Packa ihop och drar. Skiter i att våra rigg-lådor står på scen. Skiter i att andra band behöver vår utrustning. Det kan ju "proffs-farfar" lösa. Han har ju visat att allt går att lösa på smidigaste sätt...

21 november, 2008

Ljudbög


Engelska ordet är Sound engineer. Ljud-INGENJÖR, en som kan och är välutbildad. Eller??

Ljudsnubbar är oftast skruvade filurer som utger sig för att ha stenkoll på allt och får allt att funka, men 3 timmar senare förstår man att så kan inte fallet vara.
Det låter sämre än fritidsgård och vem som helst hade kunnat göra det bättre.

Just nu är jag apförbannad och får hoppas att kvällens spelning funkar. Annars ska jag bli dängfull o skita i hur det låter...

19 november, 2008

Nu då?


Är alla låtar kompletta, JA
Är skivan mixad/mastrad, JA
Är omslag färdigt, JA
Är kontrakt med distributör påskrivet, JA
Är original o kontrakt skickat, JA
Hinner vi få skivan innan releasefesten? NEJ

FUCK!

15 november, 2008

Heavy Pierre


Citaten är många från denne man.
VM i åka buss. Jag väger 65 kilo i slakt tillstånd, 72 tum, Fick ribba i duschen, kom inte ut, tänkte ringa brandkåren. Vi måste ha heavy!, slipsknot kan jag vara utan, vm i paddan, vm i batteritid, vm i snarka så dörren fladdrar, Det är bara jag och Samuel L Jackson som har och klär i kangol keps.

13 november, 2008

Jack & cola


Med lite distans till den inställda konserten.

Machine head inställt!

I ett halvår har vi laddat. Skulle få backstagepass, efterfestbiljetter, fotopass, samt en ledig dag och nåt pubbesök med MH i Köpenhamn dagen efter.

Fick meddelande när vi åkte över Öresund att sångaren var allför sjuk för att stå på scen. Var illa nog i både Oslo o Stockholm.
Lång näsa, satt vi alla och såg ut som Slipknots slagverkare.

11 november, 2008

Ebola-get


ett anagram på e-bolaget. Eller? flyttade ju bara på bindesstrecket.

Hursomhelst så har jag nu fixat en hemsida och grejsat till så skivbolaget ger ett någorlunda seriöst intryck. Företag med hotmail-adress vinner väl inga kunder?

Bail Out Recordings , med mailadress och allt...

Design BUDGET men vafan, hackar mej vidare och blir webbguru nån annan gång.

09 november, 2008

Fylleslag igen...



Showdown på Henriksberg, top floor. Väldigt glest med folk denna kväll. Men ändå ska det rockas och röjjas. Tyvärr finns det alltid idioter i en publik när det är liveband. Knuffas och kasta kompisar är vissas nöje. Jag hatar verkligen såna. Förtjänar verkligen armbågar i revbenen och gött pungslag.

Blev rejält knuffad igår där jag stod i bland några andra få nära scenen. Jag parerade med armen men råkade få mitt ölglas av plast mot hans bakhuvud. DÅ blev han skogstokig och skrek att han skulle döda mej för att jag slagit han med en flaska.
Han försökte skalla mej och alla ville förhindra bråk. Lyckades förklara för hans vän att jag inte slagit honom, och inte med en flaska. Sluta bråka och bete er som idioter förklarade jag när vakterna tog ut oss 3. Ingen fick gå och jag kände mej bara missnöjd för mongolidens beteende.

08 november, 2008

Nu är kottar inne inne


Trendigt att vara kotte

07 november, 2008

K0ttespelet

Miket rollikt spel der mann ska sjyta kottar rymdet sej
Kottelaunch

06 november, 2008

Kotten säger F0ck 0ff!



En långfingerklassiker likt Johnny Cash eller Sid Vicious...

05 november, 2008

Thank god for svensk tv


I frankrike fanns det typ 150 kanaler, och JA alla var antingen franska eller dubbade. Tillochmed engelska nyheter var dubbat. CNN o BBC var dock english. Men fan va trött man blir när man inte förstååår, hatar allt dubbat och bara längtar efter ett uns av underhållande tv som går uthärda.

Försökte titta på Simpsons, Våra värsta år, Vänner, Mythbusters och några av de få program som faktiskt är sevärda. Men faaan vad det sög!
Det fanns ett par filmkanaler som faktiskt visade nån enstaka engelsk film. Måste ha ramlat över den värsta nånsin. Alla kategorier: Pledge This! med Paris Hilton...
http://www.imdb.com/title/tt0417056/ 1,3 i betyg. Går inte ens att se 10 min utan att vilja kräkas!

Tillbaka i la suede så känns det skönt att kunna kolla i efterhand på goa gubbar som i Robins och Boston tea party. Eller som jag sa där nere; Jag längtar efter Dexter med undertexter.

04 november, 2008

Snel hest + stolpskott = Telia offline!



Hästar måste ha vindskydd, enligt EU.
Traktor gräver stolphål.
Traktor klyver fiberkabel som försörjer hela byn på telefoni + sms-trafik för samtliga med telia abonnemang.
Tekniker svetsar 48 fiberkablar tills klockan blitt sen.

Gissar att farbror grävmaskin har lite ångest...
Men tack för att han skapar jobb åt oss =)

03 november, 2008

Söndagskväll och bovjakt


Igår var det action. I trapphuset, inte på tv.
Två män åkte ner i källaren med en lastkärra. Misstänkt!
När vi åkte ner senare så stod vår amerikanska granne och frågade ut dem. De höll på och grejade i ett uppbrutet förråd.
De bodde i lägenhet nr 60 sa den ene. På kyrkgatan. Han hade just flyttat in så han visste inte adressen, som är prästgatan.
Vi ville att han skulle visa sin lägenhet. Åker upp till vårat våningsplan. Han kan inte säga vilken dörr det är. Ringer på hos vår granne. Hon öppnar glatt och fattar ingenting. Sedan ringer han på vår dörr. Pimpim skäller argt där inne.
Sedan säger han att det är på andra sidan han bor. Hans flummige kompis försvann i den stunden. Ringer på alla dörrar och säger att det är Greger, och att han bor där hos sina vänner. Men vad de heter vet han inte.

Vi frågar vad han har i väskan. Han säger att det är mätinstrument, och att han jobbat som elektriker. Jag hittar ett mätinstrument, frågar vad man mäter.
-Tryck, säger han
-Vadå tryck?
-Tryckluft
-Varför står det Digital termometer på den då?
-Den går att ställa om, svarar Greger.

En annan granne är polis. Vi tänkte hämta honom. Går ner och ut. Då vill han fly.
Grannen brottar ner honom och jag kopplar lite extra grepp på honom. Vi väntar på polisen som anländer inom kort.

I ryggsäcken hittas en murarhammare, en knippa med ca 30 nycklar. Nyckeln han använt tillhörde lgh 14. Tyvärr var de inte hemma. Vem vet var han fått nyckeln från. Sedan tog poliser över och vi hoppas att han åkte dit på 100 spöstraff och gangbanging i 20 år.

02 november, 2008

London & Paris is the shit


Fick erbjudande att byta bostad vecka 44 med 2 herrar som bor i Montmartre, Paris. Passade då även på att fira min födelsedag utomlands.
En weekend i London och sedan tåget till Paris.

Blev en ganska intensiv resa med mycket promenerande, kolla-in-ande, mat och drickande.

Hittade inte mitt pass, då jag skulle packa i sista minuten.
Blev flygtaxi och passpolisen, 2000 spänn fattigare!
Så att shoppa fräcka grejer eller kläder kunde jag glömma.
Blev ett par Grinders-skor i alla fall.