taggg

taggg

25 september, 2011

Nejdå, jag ä inte bitter...

Ofta ser man folk skriva hur kul de har haft i helgen, hur underbar deras söndagkväll har avslutats med god mat och med sina närmaste kärlekar av olika slag.
 Det kanske är en överdrift, och att man vill skylta med det extra mycket på Facebook bara för att visa nåt som verkar bra.

 Jag vill oxå ha mysiga middagar och spendera tid med någon kärlek, men det händer inte. För jag sitter i en rävsax och gnager på mitt eget ben. Senaste veckan har jag försökt att få tid till att träffa en tjej som vill ses. Men jobb och andra aktiviteter har gått före. Jag sliter pung på dagtid, har alltid saker att göra på fritiden. Hon jobbar väldigt oregelbundet och bor inte i stan. Ser lika mörkt ut nästa vecka...

 Så åter igen, även om jag vill så går det inte. Just nu räknar jag dagar, och det är inte så många kvar innan jag slutar på Telia. Men känns ändå väldigt länge. För just nu är det bara ångest, måsten och en obekväm vardag. Motivation och stimulans vet jag knappt vad det är längre.
 Tankarna finns på helt andra ställen och hamsterhjulet snurrar på ett väldigt oregelbundet sätt.
Splittrad och förvirrad. Jag vet vad jag vill men kommer inte framåt, inte just nu i alla fall. Men jag är inte bitter!

14 september, 2011

Sagan om Terje och lodjuren

Det finns så mycket skrivet redan, men det tåls att upprepas.
Den hyllade naturfotografen Terje Hellesö blev anklagad för bildfusk av en jaktvårdskonsulent, som bloggade om att han fick en dålig magkänsla av dessa bilder.
Något som Terje vunnit "årets fotograf"-priset för.

Sedan var drevet igång. På flashback så diskuterades det hejvilt. Det var inte svårt att se att bilderna inte stämde. Många bilder var väldigt dåligt fejkade och det var ingenting som var trovärdigt längre.

Kul att man hittade originalbilderna till o med. Många var från superstock.com, där han bara modifierat och klistrat in lodjuren i sina egna naturbilder. Hur fult som helst. Såhär:



Det jobbiga var att han in i det längsta hävdade att det verkligen var äkta bilder. Att han bott länge ute i skogen och kommit nära djuren, blivit vän med dem och kallat dem vid namn.
Fast sedan erkände han till slut. Fråntogs priset och får skämmas stort för sitt fejkande. Ingen kommer att anlita honom igen och hans rykte är kört. SÅ kan det gå!




Tråden på Flashback: https://www.flashback.org/t1641161
Artikel i DN



AB
GP

06 september, 2011

Lurvigt kändisbarn

Lauren Pierce Bush[1] (born June 25, 1984) is a fashion model, and designer.[1] She is the daughter of Neil Bush and Sharon Bush (née Smith). The niece of former President George W. Bush, she is also a granddaughter of former President George H. W. Bush.

On September 4, 2011 she married David Lauren, son of fashion designer Ralph Lauren, and became legally known as Lauren Bush-Lauren.


Fru buske mellan låren...

04 september, 2011

Hoppsansa

Helgen såg lovande ut. Men det blev bättre. Riktigt varmt väder och bara lätta moln. Då funkar fallskärmshoppning grymt bra. Det var dock massor med folk på plats. 42 tandenhopp och 10 elever som skulle premiärflyga. Men 2 hopp hanns med i lördags. Körde först 2-manna med Michel. Gjorde "hjulet" ut. Greppa varandras fötter och snurra tills g-kraften slungar oss loss. Hitta igen varann och köra formationsgrepp. Skoj.

Andra hoppet, 3-manna. Greppat uthopp, skulle gjort olika grepp där jag låg som bas men vi kom i lite osynk så det blev mest 2-manna grepp. Skoj ändå, och lärorikt.

Söndagen verkade ännu mer lovande, 25 grader lovat. Direkt var listorna fulla med sugna hoppare, tandem och elever. Fick plats först på 4e liften. Började blåsa en aning. Körde 2-manna uthopp med Michel, 2 till gubbar joinade och vi bildade stjärna. Lite mer trix och fummel, men en "Donut" lyckades vi med.

Men i skärmen kändes vinden. Stod nästan still i motvind och flög tokfort i medvind. Höll knappt på att komma till fältet, landade 20 meter ifrån i rallarroserna vid bränsletankarna. Inte bra, men ändå rätt okej. Efter detta så var det bara erfarna hoppare som fick köra. För starka vindar för dem under 100 hopp.

Såhär ser man ut när man plockar rallarroser med benen. Riggen var helt vitblommig oxå...


01 september, 2011

"Puffa"


Citat från Facebook: "Att puffa dig är som att onanera. Det känns gött men man skäms väldigt efter man har gjort det."

En mycket meningslös funktion men kliar tydligen i fingrarna på vissa...