taggg

taggg

03 november, 2008

Söndagskväll och bovjakt


Igår var det action. I trapphuset, inte på tv.
Två män åkte ner i källaren med en lastkärra. Misstänkt!
När vi åkte ner senare så stod vår amerikanska granne och frågade ut dem. De höll på och grejade i ett uppbrutet förråd.
De bodde i lägenhet nr 60 sa den ene. På kyrkgatan. Han hade just flyttat in så han visste inte adressen, som är prästgatan.
Vi ville att han skulle visa sin lägenhet. Åker upp till vårat våningsplan. Han kan inte säga vilken dörr det är. Ringer på hos vår granne. Hon öppnar glatt och fattar ingenting. Sedan ringer han på vår dörr. Pimpim skäller argt där inne.
Sedan säger han att det är på andra sidan han bor. Hans flummige kompis försvann i den stunden. Ringer på alla dörrar och säger att det är Greger, och att han bor där hos sina vänner. Men vad de heter vet han inte.

Vi frågar vad han har i väskan. Han säger att det är mätinstrument, och att han jobbat som elektriker. Jag hittar ett mätinstrument, frågar vad man mäter.
-Tryck, säger han
-Vadå tryck?
-Tryckluft
-Varför står det Digital termometer på den då?
-Den går att ställa om, svarar Greger.

En annan granne är polis. Vi tänkte hämta honom. Går ner och ut. Då vill han fly.
Grannen brottar ner honom och jag kopplar lite extra grepp på honom. Vi väntar på polisen som anländer inom kort.

I ryggsäcken hittas en murarhammare, en knippa med ca 30 nycklar. Nyckeln han använt tillhörde lgh 14. Tyvärr var de inte hemma. Vem vet var han fått nyckeln från. Sedan tog poliser över och vi hoppas att han åkte dit på 100 spöstraff och gangbanging i 20 år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och din åsikt är?