taggg

taggg

29 december, 2009

Årets förvillare

Fettdoktorn fick pris o blev letsen

Hon har trampat i klaveret och som alla med gå-mot-strömen-pratare så ska hon hängas ut till max i nyheterna. De som fastnat för LCHF blir automatiskt fanatiker, och ska predika för alla hur bra det är med fett! Att det är det bästa som finns och allting annat är en dödssynd...

Visst finns det en del rätt i det hela men allt som blir en överdrift blir ett sjukt beteende. Fett är nödvändigt, men det är heller inga problem att få i sig tillräckligt. Att ligga lågt på kolhydrater kan jag oxå hålla med om då kolhydrater är så gott som onödigt, och man får i sig den livsnödvändiga mängden även om man bara äter kött, fett o grönsaker.
Men att anse att kolhydrater är ett gift som helst bör utrotas låter ju helt galet. Socker i stora mängder är inte bra men inte heller skadligt. Däremot finns det flera fetter som är direkt skadliga. Men dessa kommer i skymundan hos predikande fanatiker...

2 kommentarer:

  1. Annikas råd när hon håller föreläsningar är mycket balanserade och hon är kunnig imom området. Den som egentligen är århundradets förvillare är ju folkhälsoinstitutet som propagerat för fettsnål kost och ignorerat sockret. Vi äter i snitt 40 kg socker per år när vi borde äta max 2 kilo. Detta gör ju att insulinet åker jojo i kroppen och detta påverkar vissa mer än andra och därmed ökad viktuppgång. Inte rocket science precis och igen har gammelmedia fel.

    SvaraRadera
  2. Folkhälsoinstitutet har aldrig ignorerat sockret. Det är fullständigt vansinne att påstå något sådant. De har ständigt sagt att man ska äta mer frukt och undvika socker, läsk och godis. Alla de extra kalorier som gör att folk går upp i vikt.

    SvaraRadera

Och din åsikt är?