taggg

taggg

02 februari, 2010

En bekväm sanning

Bara för att det är snö ute och har varit kallt i flera dagar så verkar många tro att globala uppvärmningen bara var skrämselpropaganda.
Rösta aldrig på miljöpartiet och glöm allt som Al Gore pratat om, kanske en del tänker.
Men ingen regel utan undantag, och en kall vinter gör knappast skillnad.
Klimatet är fortfarande på väg åt fel håll på grund av växthuseffekten m m.
Det förvånar mej inte om det blir värmerekort i sommar, och svenskarna jublar över badsäsongen. Men algblomning och översvämningar är inget att bry sig om??
Och att vissa arter försvinner och andra tar över på grund av uppenbara förändringar i miljön.
Jag tror ändå att de flesta svenskar är någorlunda miljömedvetna. Bensin o bilar är dyrt och vi kör inte så mycket i onödan. Men däremot så hade väl fler kunnat samåka istället för att sitta i varsin bil o köa bakom varann. Återvinning är vi också bra på, och många företag tänker miljövänligt och närproducerat osv.
Det är värre i andra länder. Där man slösar hejdlöst med naturresurser och skiter i vilket. Eldar med kol och kör bil jämt. Både I och U-länder orsakar miljöproblem och det krävs av samtliga storbovar att de tänker om innan förändringar kan ske. Men att ändra på detta sker inte på ett par år, och klimatet repar sig inte på nolltid.

Om man ska se den obekväma sanningen så tror jag att vi är rätt körda. Vi får helt enkelt vänja oss vid naturkatastrofer och gilla läget. Rusta inför framtiden med eget skyddsrum och räddningsflottar på taket i varje hus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och din åsikt är?