taggg

taggg

05 oktober, 2009

Den förbjudna frukten


Såg dokumentärfilmen Bigger, stronger, faster igår. Intressant utformad likt Michael Moore nästan. Handlar om anabola steroider och varför det är så förbjudet. Eller förbjudet är det inte. Många idrotter förbjuder det, men inte alla. Och i vissa sporter är det ett måste för att komma någonstans.

I t ex Amerikansk fotboll, baseball eller styrkelyft är det omöjligt att nå toppen utan att dopa sig. Man kan nå viss framgång utan men inte proffsklass.
Alla propagerar om hur farligt det är och att man kan dö. Men i alla studier finns det mängder med farligare saker. På listan med statistik från sjukhus kom vanliga vitaminer högre upp än steroider. Och det var plats 140 nånting...

Soldater dopar sig, stridspiloter dopar sig, musiker dopar sig för att orka mer, fokusera, minska scenskräck m m.
Skådespelare är nästan värst. Går upp 10kg muskler på ett halvår för en filmroll t ex.

Men idrottare får absolut inte hålla på med sånt. Fast samtidigt så jublar alla när någon slår världsrekord. Landslag tränar på hög höjd, Tiger woods opererar ögonen, och andra injicerar testosteron. Vad är fusk och inte fusk?? Att kalla idrott för att vara "ren" blir ju så otroligt skevt.

Att doping skapar onaturlig fysik är ju ett faktum, och ingen vet vad som händer på lång sikt. Vissa klarar sig hur bra som helst och andra får problem.
Själv har jag valt att gå den "normala" vägen och låter bli otillåtna preparat.
Däremot finns det ju mängder med preparat som är tillåtna men samtidigt ger effekter liknande doping. Hormonhöjare m m...
Bieffekterna är många och dessutom är det rätt beroendeframkallande, så inget som tilltalar mej.
Super-optimerat kreatin o EAA är väl inte så naturligt heller men lätt att vara utan och inget man mår dåligt av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Och din åsikt är?