taggg

taggg

29 juni, 2009

Diskriminering av de musikaliska tiggarna

Snart tystnar musiken
Först tvingade de som bestämmer att alla som satt o tiggde pengar inte fick göra det utan att spela instrument, för då var det okej. Sedan förbjuder de även musiken. Hur ska dem ha det?? Lät det så illa, jo det gör ju det. Hon som blåser 2 toner på en flöjt och han med 3 strängar på gitarren och inga tänder klingade riktigt illa.

Hemlösa får inte synas, eller spela musik tydligen.

Det är ju väldigt dumt att gatumusiker inte får uppträda. Det är ju faktiskt rätt trevligt med de som faktiskt kan spela och de stör väl ingen? Kanske är det indianstammen som spelar flöjt med eget PA och säljer plattor i mängder, som folk stör sig på?

1 kommentar:

  1. Jag ÄLSKAR "indianerna i Brunnsparken" - de dyker för fan upp överallt! Har sett samma gäng i Tyskland, Estland och ett antal andra svenska städer. De är charmiga - diggar dem.
    Jag köpte en signerad skiva åt en polare av dem en gång, de signerade och strök därefter över sina namn - stenhårt! Kass musik, men de är härliga lirare!

    Tror snarare att det är de "prof." rumänska tiggarna som flygs hit för att sitta och spela två falska toner på en blockflöjt som folk stör sig på.

    Tycker dock att det är helt åt helvete att förbjuda.
    Jag tycker dock att vem som helst ska ha rätt att spela så länge inte folk i allmänhet eller butiksinnehavarna stör sig på dem. Förbud är fel väg - låt allmänhet och butiksägare klaga hos vakter/polis om någon stör istället så klarar sig de bra. Det finns många unga lirare som spelar ihop lite småpengar och samtidigt får en chans att pröva på att spela inför folk - det ska uppmuntrast!

    SvaraRadera

Och din åsikt är?